Paar dagen Hamburg (aanrader)

De laatste jaren gaan we rond de jaarwisseling altijd een paar dagen weg, meestal naar een grote stad. Dit jaar was dat Hamburg.

We waren nog nooit in Hamburg geweest. Maar wat is dat een leuke, afwisselende stad. Op ongeveer vier uur rijden van ons huis.

Ik had het 25hours Hotel Altes Hafenamt geboekt. Dit leuke en sfeervolle hotel ligt in Havencity, een wijk die de laatste jaren sterk in ontwikkeling is. De befaamde Speicherstadt ligt hier tegen aan.

Elbphilharmonie
Elbphilharmonie

Deze Speicherstadt is UNESCO werelderfgoed. De pakhuizen van weleer hebben nu bestemmingen als musea, restaurants, kantoren, enzovoorts. Via loopbruggetjes en kades kun je er tussendoor wandelen. Zeer de moeite waard. In dit deel ligt ook de Elbphilharmonie, een concertgebouw dat een zeer bijzondere architectuur heeft.

We hebben na onze aankomst door Havencity en de Speicherstadt gewandeld (wandeling 2 Hamburg-editie van Time to Momo). Daarna zijn we nog even naar het centrum gegaan. We hebben gegeten bij een goed Italiaans restaurant, Ristorante Cantinetta, dan op enkele honderden meters van ons hotel af ligt.

Op vrijdag zijn we met de Hamburg-editie van Time to Momo door het oude centrum en de wijk St. Georg gewandeld (wandeling 1). Steden verkennen we het liefste wandelend. De Altstadt van Hamburg kenmerkt zich onder meer door de Binnenalster en Ausenalster. Dat zijn twee meren die midden in de stad liggen. Dat zie je niet vaak in een grote stad. Het oude stadhuis, de Nikolaiturm (restant van een geallieerd bombardement) en het Levantehaus zijn andere bezienswaardigheden (er zijn er uiteraard meer).

Na deze wandeling zijn we naar Sankt Pauli gelopen. Daar hebben we ook nog een groot deel van de zesde wandeling uit ‘Time to Momo’ afgelegd. Sankt Pauli is heel anders dan de statige binnenstad. Het is er best wel een zootje. Je vindt er onder meer het Beatles monument en natuurlijk de Reeperbahn. ‘s Avonds hebben we gegeten in restaurant Neni dat in ons hotel zit. Dat is een zeer populair mediterraans restaurant waar we verleden jaar ook in Berlijn hebben gegeten. Leuke uitstraling, prima eten.

Hamburg is ons erg goed bevallen. We hebben uiteraard maar een fractie gezien. Alle reden om er weer eens naar toe te gaan. Zoals Frank Boeijen ooit zong:

Eens komen wij hier terug
Naar deze herinnering
Aan deze koude stad

Op Flickr vind je enkele foto’s.

Hamburg 2017

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

5 reacties

  1. Geachte heer Rubens,

    Ik heb veel waardering voor dit weblog van u over e-learning. Misschien kunt u de Nederlandse overheid adviseren over e-learning, want ik vind dat de invoering van e-learning in Nederland véél te traag verloopt.

    Overigens, u schreef: “De laatste jaren gaan we rond de jaarwisseling altijd een paar dagen weg, meestal naar een grote stad. ”

    De politie waarschuwt regelmatig, om niet op internet te schrijven, wanneer je op vakantie zult zijn, want ook inbrekers kunnen meelezen.

    Vriendelijke groet.

  2. Ha Ximaar, dank voor het aanbevelen! 🙂 (Maar ik moet toch harder mijn best doen om je van Hamburg te overtuigen ;))

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.