Paar dagen Milaan

De afgelopen week zijn we een aantal dagen naar Milaan geweest. Bij dezen een korte impressie.

NavigliItalië is eigenlijk ons favoriete vakantieland. In de afgelopen 35 jaar zijn we er dan ook vaak geweest. Dikwijls in het voor- of najaar. Een voormalige Italiaanse collega stelde ooit dat ik op meer plaatsen in Italië was geweest dan hijzelf.

We bezoeken in het voor- en najaar vaak steden. In Milaan waren we echter nog nooit geweest. Daar moest het nu maar eens van komen.

Milaan is geen ‘open lucht-museum’ zoals Rome, Florence of Lucca. Toch is het een mooie stad met de nodige bezienswaardigheden. Zoals meestal het geval is hebben we deze stad al wandelend, gewapend met een Time to Momo reisgids, verkend. Extra fijn was het mooie weer (zonnig of half bewolkt, rond 20 graden). Onze uitvalsbasis was het uitstekende hotel Indigo aan de Corso Monforte, op loopafstand van de ‘Duomo’.

De bekendste bezienswaardigheden zijn uiteraard de befaamde Dom van Milaan, het Castello Sforzesco en de Galleria Vittorio Emanuele II. Het beroemde theater La Scala stelt qua gebouw weer niet veel voor. Dat geldt uiteraard niet voor de akoestiek en de muziekuitvoeringen van componisten als Verdi en Puccini (we hebben er overigens geen bezocht).

Wat je zeker ook moet doen in Milaan is wandelen door de wijk Brera, door de universiteitsbuurt (met o.a. de Sant’Ambrogiobasiliek) en langs de kanalen van Navigli. Bezoek ook de Piazza Belgioioso. Om de hoek ligt het huis met de beelden dat nu gerestaureerd werd en ingepakt was.

Milaan staat uiteraard ook bekend om de mode. De bekende -en vaak zeer prijzige- merken vind je in de Quadrilatero della Moda. Dit vierkant wordt gevormd door de Via Monte Napoleone, de Via della Spiga, de Via Manzoni en de Corso Venezia. Er binnen liggen o.a. de Corso Vittorio Emanuele II, Via Sant’Andrea, en de Galleria Vittorio Emanuele. De grotendeels autovrije Via Dante ligt erbuiten. Deze is ook de moeite waard en leidt naar het Castello Sforzesco.

Hieronder vind je een foto-impressie:

Milaan 2021

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.