Persoonlijk

Foto Wilfred

Foto: Liesbeth Wattimury Fotografie (www.liesbethwattimury.nl)

Volluit heet ik Guillaume, François, Louis, Marie Rubens. Roepnaam: Wilfred. Familie van de beroemde Vlaamse schilder?
Dat hebben we lang gedacht. Eind december 2003 kwam ik via Internet in contact met iemand die uitgebreid stamboomonderzoek doet naar ‘families Rubens’. Volgens dit onderzoek behoort ‘mijn’ familie niet tot de tak van de schilder. We hebben wel gezamenlijke voorvaders.

Ik ben geboren op 23 juni 1964 in het Zuid-Limburgse Kerkrade.  Op m’n 19de vertrok ik naar Nijmegen om daar te gaan studeren. En zoals zoveel studenten ben ik er blijven hangen.

Ik houd me als zelfstandig en onafhankelijk adviseur bezig met het versterken van leren en ontwikkelen met behulp van ICT. Daarnaast ben ik verbonden aan de Open Universiteit.

Curriculum Vitae (pdf)

Hobby’s 

Ik probeer regelmatig te sporten. Vooral  spinning. Elke week bezoek ik het sportcentrum van de Nijmeegse universiteit. Bovendien heb ik een eigen spinningfiets. Of en toe stap ik ook op de racefiets. Ik houd ook van wandelen.
Verder ga ik graag met mijn vrouw, waar ik niet mee getrouwd ben, op vakantie. Heerlijk. ’s Zomers naar een warm oord en zeilen rond de Middellandse Zee. In het voor- en of najaar een weekje weg, lange weekendjes naar een grote stad (zoals Berlijn of Rome) of juist de rust opzoeken (bijvoorbeeld de Wadden).

Overig 

Bloggen over ICT en leren, opleiden en onderwijs is in feite een hobby van mij. Sowieso vind ik het leuk om technologie te gebruiken om te netwerken met anderen.
Andere hobby’s: als ik tijd heb, lees ik graag. Ik ga ook wel eens naar de bioscoop of schouwburg.

Muziek is niet echt een hobby van me, hoewel ik er erg graag naar luister. Soms naar klassiek, hardrock, meestal naar popmuziek. Bijvoorbeeld naar singer-song writers, (zoals James Bay of Passenger), de veel te vroeg overleden Amy Whinehouse, U2, Racoon of Coldplay. Verder kan ik ook Nederlandstalige popmuziek waarderen -denk aan Blof of Frank Boeijen- en houd ik van het stevigere werk (zoals Muse).
Verder ga ik nog elk jaar naar mijn geboortestad om daar carnaval te vieren.

Lekker eten… 

Daar houd ik ook van. Ik ga graag uit eten (Mexicaans, Italiaans, Frans, Nederlands, Indiaas, Indisch). Maar ik kook ook graag zelf. Vooral als ik me niet hoef te haasten. Ik houd van allerlei eten. Met name vis, wild en vegetarisch. Een vreemde combinatie, ik geef het toe.

Favorieten

 

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Wilfred Rubens (1964) currently works as an independent consultant, project leader, blogger and teacher in the field of technology enhanced learning. He leads innovative projects, he provides advice, keynotes, presentations, workshops and classes about technology enhanced learning. Wilfred has been professionally involved in e-learning for more than 20 years. For more than 15 years he blogs about ICT and learning. He is (co-)author of a book about elearning trends and developments (in Dutch), and a book about social learning. Wilfred is also one of the editors of the Dutch portal e-learning.nl, member of the advisory board of the anual Dutch Next Learning conference and member of the advisory board of the ONLINE EDUCA BERLIN. wilfred@wilfredrubens.com http://www.wilfredrubens.com


Top

%d bloggers liken dit: