Presentatie Leren met ICT, scenario’s voor de toekomst (#in)

Afgelopen maandag hebben Marcel de Leeuwe en ik een presentatie verzorgd ter gelegenheid van het afscheid van Jos Loonen bij Fontys.

Jos is de organisator van de Post-HBO opleiding e-learning van Fontys, en is afgelopen maandag met pensioen gegaan. Marcel en ik zijn al diverse jaren als gastdocent betrokken bij deze opleiding. Toen Jos ons vroeg om een presentatie te verzorgen tijdens zijn afscheid, konden wij natuurlijk geen 'nee' zeggen.

In deze presentatie schetsen wij enkele technologische ontwikkelingen, en ontwikkelingen op het gebied van leren. Vervolgens beschrijven wij vier mogelijke scenario's voor het onderwijs. Enigszins pragmatisch hebben wij gekozen voor de variabelen organisatiegecentreerd-studentgecentreerd onderwijs en veel-weinig ICT-gebruik (in het primaire proces).

Pierre Gorissen heeft de presentatie met een handheld camera opgenomen en op YouTube geplaatst. Je moet wel geduld hebben, want de presentatie duurt ruim 54 minuten.

Marcel heeft de Slides op Slideshare gezet.

Mijn oud-collega Ronny Lohuis (ook één van de gastdocenten van de opleiding) heeft een impressie van het afscheid op zijn blog geplaatst.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.