Speeltuin Game over het doen van onderzoek #ounl

Een aantal collega’s van de Open Universiteit heeft in het kader van een Europees project een serious game ontwikkeld over het doen van onderzoek. Je kunt nu een uitgebreide demo spelen.

EmergoIn deze game staat een casus centraal over een gemeente die een nieuwe speeltuin wil laten aanleggen met als doel het terug dringen van kinderobesitas. Zij hebben onderzoek laten uitvoeren naar de vraag in welke wijk deze speeltuin het best kan komen.

Na bezwaren tegen het rapport is een second opinion uitgevoerd. De contra-expert en de oorspronkelijke onderzoeker blijken sterk van mening te verschillen. Via deze game leer je zin en onzin rond onderzoeksmethoden te scheiden, en vel je een uiteindelijk oordeel over het onderzoek.

Je kunt daartoe het onderzoeksrapport bestuderen, de videopresentatie van het onderzoeksrapport bekijken, je kunt minigames spelen (om kennis te maken met statistische begrippen en methoden) en je kunt de contra-expert en de onderzoeker interviewen. Vervolgens vel je een oordeel. Je krijgt ook via video feedback op basis van de keuzes die je maakt. Daarnaast beschik je over een tablet waarop een dossier staat en je de mogelijkheid hebt om aantekeningen te maken.

De game is ontwikkeld binnen Emergo. Emergo is een door de Open Universiteit ontwikkelde methodiek en toolkit voor het ontwikkelen en uitleveren van multimediale casussen waarmee complexe vaardigheden worden aangeleerd.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.