Terug van een paar dagen Gent/Brussel

Vandaag ben ik thuis gekomen van een paar dagen Gent en Brussel. Eerst zijn we twee dagen naar Gent geweest. Een gezellige, knusse stad met veel historie. We hebben gelogeerd in hotel Gravensteen. Aan de buitenkant ziet dit hotel er luxe uit. Maar van binnen is het een eenvoudig, keurig hotel. Uiteraard hebben we het Gravensteen zelf ook bezocht.

Daarna zijn we doorgereden naar Brussel, de mondaine stad met z'n prachtige Grote Markt. Aan de Boulevard Waterloo bevinden zich de chique modezaken (zonder prijskaartjes in de etalage dan weet je het wel). De omgeving van de Place du Grand Sablo is ook erg de moeite waard, onder andere vanwege de vele antiekzaken. Gistermiddag wilden we ook het Jacques Brel museum bezoeken. Helaas sloot dit museum vroegtijdig de deuren, in verband met Oudjaar.

In Brussel hebben gelogeerd in het Hilton Hotel, dankzij een speciale aanbieding van hotelspecials.nl. Ik had een hotel geboekt, zonder te weten welk hotel het betrof (Secret Hotel). Het enige dat ik wist, was de prijs, de ligging (ongeveer) en dat het een vijf sterren hotel betrof. Na de bevestiging kreeg je te horen om welk hotel het ging.

Het was voor het eerst dat we een vijf sterren hotel hebben geboekt. Wat mij daarbij is opgevallen, is dat het hotel dezelfde voorzieningen heeft als een driesterren hotel. Wel kun je gebruik maken van veel extra services waar je wel fors voor moet betalen (een schoenenpoets service, een strijkservice, enzovoorts). En houd er rekening mee dat je veel meer betaald voor ontbijt, minibar etc dan in een driesterren hotel.

Op Flickr heb ik een aantal foto's geplaatst. In verband met het grauwe weer heb ik betrekkelijk weinig foto's gemaakt.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

3 reacties

 1. De Waterloolaan en de Grote Zavel…
  Waarom denken Nederlanders dat Brussel Frans moet zijn? ’t Is tweetalig hoor…
  Hoop dat je ondanks het sombere weer er toch van genoten hebt!

 2. Brussel tweetalig? Daar is menig Brusselaar nog niet van op de hoogte. Gelukkig konden we ons met Engels op tal van plekken prima redden….

 3. Beste,
  Heel toevallig kwam ik op je blog terecht.
  Nederlandstaligen in België (de grote meerderheid van de belgische bevolking) hebben het, als ze het hebben over de door jou geciteerde locaties, over de “Grote Zavel” (Grand Sablon) en “Waterloo-laan”….
  Hartelijk,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.