Toepassingen van kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie is allesbehalve een nieuw fenomeen. De populariteit ervan neemt wel toe, en de toepassingen worden alomtegenwoordig.

Computerworld publiceerde de afgelopen week over nieuwe tools van Microsoft op het gebied van kunstmatige oftewel artificiële intelligentie. Dankzij ‘cloudrekenkracht’, betere algoritmes en ‘big data’ neemt de populariteit van AI toe en zijn we steeds beter in staat grote hoeveelheden gegevens te bewerken, te visualiseren en te analyseren.

De nieuwe tools hebben verder betrekking op de volgende toepassingen:

  • Het verbeteren van vertaaltechnologie zodat gesproken en geschreven teksten die in API’s of toepassingen worden gebruikt, kunnen worden vertaald.
  • Een app voor mensen met een visuele beperking die in staat is documenten voor te lezen, gezichten en afbeeldingen te herkennen en te beschrijven of streepjescodes te herkennen.
  • Het versterken van zoekfunctionaliteiten voor interne netwerken (meerdere databronnen doorzoeken en één interface gebruiken).
  • Het verbeteren van recommendersystemen.
  • Het gebruik van een ‘intelligente kiosk’ waarmee de fysieke veiligheid van werknemers kan worden verbeterd. De werknemer wordt geïdentificeerd en krijgt instructies (welke veiligheidskleding en apparatuur, te gebruiken, welke autorisaties om taken uit te voeren).
  • Het gebruik van chatbots voor docenten en studenten om vragen te beantwoorden.

Deze ontwikkelingen kennen uiteraard risico’s en ethische vraagstukken.

Je kunt ook zelf experimenteren met API’s die Microsoft heeft ontwikkeld.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Posted in Wetenswaardigheden
Tags:

Notificaties via mail?

Via email geattendeerd worden op nieuwe berichten?

Volg

Subscribe via RSS
december 2018
M D W D V Z Z
« nov    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: