Twee berichten over de markt van technology enhanced learning die mogelijk iets zeggen over trends

Ik kwam vanochtend twee berichten tegen over bedrijven die actief zijn op het gebied van technology enhanced learning. Deze berichten kunnen illustratief zijn voor ontwikkelingen op dit terrein. De eerste gaat over de metaverse, het tweede over een prominente aanbieder van online programma’s.

Het eerste bericht gaat over Metaverse Learning. Dit is een Brits bedrijf dat het platform Metaverse Hub gebruikt voor het ontwikkelen van online leerprogramma’s. Zij doen dit samen met bedrijven en onderwijsaanbieders. Metaverse Learning heeft onlangs 1,5 miljoen pond aan investeringen opgehaald. Deze investering, onder meer van Ufi Ventures, zal worden gebruikt om de nieuw op de markt gebrachte ‘assessor mode’ functie in Metaverse Learning’s bibliotheek van immersieve trainingsprogramma’s te ontwikkelen. Metaverse Learning ontwikkelt een bibliotheek van immersieve leerscenario’s waardoor leerinhouden boeiend en relevant voor lerenden moeten worden, en kosteneffectief en toegankelijk voor onderwijsinstellingen.

Metaverse Learning wil de eigen omgeving dus krachtiger maken voor leren, opleiden en onderwijs. Hun metaverse-omgeving is overigens toegankelijk op desktops / laptops of tablets en vereist geen software-installatie. Op hun website kun je heel eenvoudig kennismaken met de metaverse-omgeving. Deze investering kan worden beschouwd als indicatie voor de ontwikkeling van de metaverse als platform voor leren, opleiden en onderwijs.

Het tweede bericht gaat over e-learning provider Udemy. Door recente ontslagen verloor dit bedrijf 10% van zijn wereldwijde personeelsbestand. Macroeconomische ontwikkelingen nopen het bedrijf hiertoe. Udemy heeft dus last van de kostenreducties die IT-bedrijven op dit moment doorvoeren. Tijdens de Corona-pandemie is Udemy juist hard gegroeid. Volgens het bericht vallen er ook ontslagen bij het “talent acquisition team” van LinkedIn. Ontslagen in de technologiesector wijzen er volgens het bericht echter niet noodzakelijkerwijs op dat de getroffen bedrijven technologisch talent afstoten. Wellicht zijn de ontslagen bij Udemy en LinkendIn eerder correcties op de oververhitting die we hebben meegemaakt.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.