Uitgebreide studie leermanagementsystemen

Onderzoeker Brandon Hall heeft een nieuwe vergelijkende studie gemaakt van 52 leermanagementsystemen (LMS). Met opvallende bevindingen. Het gaat daarbij vooral om LMS-en die binnen het bedrijfsleven worden gebruikt. Elektronische leeromgevingen als BlackBoard en WebCT ontbreken.

Behalve sterke en zwakke kanten, beschrijft Hall in zijn rapport ook marktontwikkelingen. Dit levert interessant materiaal op. Zo blijkt dat 66% van alle LMS-implementaties binnen het midden- en kleinbedrijf plaats te vinden (met een gemiddelde van 75 medewerkers). Uiteraard behoort het overgrote deel van de bedrijven tot het midden- en kleinbedrijf. Toch is dit feit opvallend, omdat vaak verondersteld wordt dat je een bepaalde schaalgrootte nodig hebt voor een efficiënte invoering van een LMS. Een ander opvallend feit is dat de meeste LMS-implementaties binnen de overheidssector plaatsvinden, in vergelijking met andere sectoren.

Brandon Hall heeft de bevindingen dit keer in een kennisdatabank opgeslagen. Voor bijna $ 1.000 krijgt men drie maanden toegang tot deze databank. 

Meer feiten weten?

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.