Versterk transfer formeel leren met informeel leren (#in)

Lessons Learned bekritiseert de gebrekkige effectiviteit van trainingen en cursussen. Veel van wat tijdens trainingen en cursussen wordt geleerd, wordt niet op de werkvloer toegepast. Volgens auteur Harry Martin heeft dit vooral te maken met het feit dat trainingen en cursussen gericht zijn op gedragsverandering, terwijl de werkomgeving medewerkers lang niet altijd aanmoedigt om dingen anders te doen.

Het gaat er dan ook om dat je leeractiviteiten op de werkvloer initieert. Martin illustreert dit aan de hand van een aantal cases. Daaruit blijkt onder meer dat ondersteuning van collega's bij de transfer van het geleerde belangrijker is dan steun van het management. Verder stelt hij:

Research shows that employees who participate in follow-up meetings with instructors after training are more likely to apply new skills and knowledge on the job.

Harry Martin concludeert dan ook terecht dat de effectiviteit van formele leeractiviteiten kan worden vergroot als organisaties expliciet aandacht besteden aan de transfer van het geleerde middels informeel leren.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.