Videobronnen over adaptieve technologie en machine learning

Als je je bezighoudt met ICT en leren, kun je vandaag de dag niet meer om fenomenen als adaptieve technologie en machine learning heen. In deze bijdrage beschrijf ik kort twee plekken waar je uitleg vindt over deze onderwerpen.

Adaptieve technologie

De mannen van e-Literate hebben een reeks van zes beknopte animaties gemaakt waarin zij ingaan op begrippen, concepten en technologieën als ‘leren leren’, learning analytics formatieve assessments en adaptief leren. Via deze blogpost krijg je een indruk.

De samenstellers noemen het een introductiecursus. Onder een cursus versta ik echter iets anders dan alleen een reeks samenhangende video’s. Voor zover ik ze heb bekeken zijn de video’s wel de moeite waard.

Machine learning en artificiële intelligentie

Google heeft een mooie verzameling video’s en andere bronnen toegankelijk gemaakt waarmee je je expertise op het gebied van machine learning kunt vergroten.

Je kunt het materiaal filteren op doelgroep (bijvoorbeeld ben je onderzoeker, beslisser of een nieuwsgierige kat), op type content (video, tutorial, cursus etc) en de ontwikkelfase op het gebied van machine learning (van ideevorming tot model deployment).

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.