Wat was te koop tijdens de CES 2010?

De afgelopen week vond weer een editie van de CES plaats: de internationale show voor consumenten electronica.

Tijdens deze grootschalige beurs presenteren ICT-bedrijven vaak de nieuwste gadgets. PC Word heeft een slideshow gemaakt met het beste van de CES 2010. Vincent Everts heeft op Yubby een videokanaal met filmpjes over gepresenteerde tools samengesteld. Mijn conclusies zijn onder meer:

  • Er komt een nieuwe generatie tablet PC's aan (ook te gebruiken als e-book reader).
  • Draadloos opladen komt beschikbaar.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

2 reacties

  1. Even een reactie op je statement “Tablet Pc’s ook te gebruiken als e-book reader”.
    We worden straks (2010) overdonderd door tablets en e-readers. Om bij het publiek het (extra)voordeel van een tablet te onderstrepen door te vertellen dat je hem ook als e-reader kunt gebruiken vind ik misleidend. Ja, een tablet kun je als e-reader gebruiken (lchter dan een laptop, handzamer en kan bestanden openen), maar het nadeel is het scherm. Net als een “gewone” laptop leest een LCD/LED scherm niet lekker. Je krijgt er geheid hoofdpijn van. Daarom zijn de e-readers uitgevonden met e-ink, omdat het rustiger voor de ogen en hersenen is. Ik geloof dus niet in het gebruik van de tablets als e-reader.
    Lees trouwens niets over 3d TV en Computing waar men dik op gaat inzetten in 2010?

  2. @Mark Overdijk: heb je de Que Pro ebook reader gezien. Dat komt toch heel dicht in de buurt van een tablet PC met ereader functionaliteit (of omgedraaid). Het zou me niets verbazen als die twee in elkaar overvloeien. Dat is inderdaad nog niet het geval met de meeste tablet pc’s. 3D komt wel in de presentatie en video’s aan bod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord