Zie ik je tijdens Dé Conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT? #cviov

Op 2 en 3 april aanstaande vindt in Den Bosch de tweejaarlijkse Conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT plaats. In deze blogpost geef ik tien redenen waarom ik vind dat je hier bij moet zijn (ook als je niet in het MBO-werkzaam bent).

 1. Binnen twee dagen ben je op de hoogte van de laatste stand van zaken op het gebied van ICT in het onderwijs binnen het MBO.
 2. Je kunt leren van ervaringen van anderen. Dit is ook relevant voor mensen die niet werkzaam zijn in het MBO. Over de schutting kijken kan erg leerzaam zijn.
 3. De sessies zijn bijna altijd de moeite waard. Vooral omdat deelnemers ervaringen echt delen. Sommigen verrassen ze juist weer met de vorm. Denk ook aan keynotes van Peter Heerschop, Jan Rotmans en Wouter Hart.
 4. Je ontmoet er veel mensen met belangstelling voor en ervaring met ICT en onderwijs. Een mooie plek om ook los van de sessies informeel te leren.
 5. De sfeer is altijd geweldig. Uniek voor conferenties.
 6. De organisatie is vreselijk strak georganiseerd, terwijl je daar als gewone bezoeker niets van merkt.
 7. De organisatie, het Consortium voor Innovatie, durft altijd te verbeteren, te vernieuwen en buiten bestaande kaders te denken en doen. Daarmee geven ze het goede voorbeeld aan het hele onderwijs. Zie als voorbeeld mijn impressie van de managementconferentie van het CvI in Zeeland.
 8. De conferentie is tegelijkertijd grootschalig en kleinschalig. Ook wat dat betreft een voorbeeld voor het onderwijs.
 9. Leerlingen spelen een belangrijke rol bij de organisatie van de conferentie (bijvoorbeeld als gastheer/gastvrouw of als ICT’er).
 10. De prijs-kwaliteitverhouding is prima.

CvI conferentieIk ben uiteraard niet objectief. Ik verzorg samen met Erno Mijland een keynote tijdens dit congres, ik heb twee keer met veel plezier in de programmacommissie gezeten en ben lid van het illustere gezelschap van de Vrienden van het Consortium voor Innovatie. Maar los daarvan: deze conferentie is echt de moeite waard.

Lees ook:

 • Mijn overall impressie van de laatste CvI-conferentie over ICT en onderwijsvernieuwing.
 • Mijn impressie als voorzitter van de programmacommissie van het congres van 2010.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.