Blessent mon cœur d’une langueur monotone (lancering yOUlearn) #OU_NL

Wie -net als ik- de memorabele film The Longest Day een keer of 8 gezien, weet dat de zin “Blessent mon cœur d’une langueur monotone” (verwond mijn hart met eentonige matheid) uit een gedicht van Paul Verlaine de gecodeerde aankondiging was van D-Day die via Radio London werd uitgezonden. Met een overdreven gevoel voor drama heb ik deze boodschap een paar dagen geleden gebruikt om de deelprojectleiders van de implementatie te laten weten dat de stuurgroep groen licht heeft gegeven voor de live gang van de nieuwe digitale leer- en werkomgeving van de Open Universiteit.

yOUlearnOp 14 mei j.l. heb ik voor het laatst geblogd over de voortgang van dit project. Sinds die tijd zijn auteurs verder aan de slag gegaan met het ontwikkelen van cursussen, hebben we verschillende workshops verzorgd, is een eerste versie van een monitorfunctionaliteit ontwikkeld, is een dashboard -soort taakgerichte startpagina- per cursus gemaakt, zijn de koppelingen met bronssystemen uitgebreid getest, zijn performancetesten uitgevoerd, zijn afspraken gemaakt over communicatie richting studenten en zijn allerlei aanpassingen gedaan aan bestaande functionaliteiten (mede op basis van feedback van gebruikers).

Het is de bedoeling dat we op 15 juli live gaan, waarna de cursussen van de vernieuwde masteropleidingen die vanaf 1 september 2015 worden verzorgd, in yOUlearn worden uitgevoerd (studenten kunnen zich dus al eerder op de inhoud van de cursussen oriënteren).

We hebben ook een checklist gemaakt van acties die ondernomen moeten worden voordat we echt live gaan. Zo zal gecheckt worden of de informatie in bronsystemen up to date is, en zullen auteurs van cursussen moeten controleren of de status van items in cursussen klopt (concept of gepubliceerd). Uiteraard zal ook de laatste versie van yOUlearn in productie genomen moeten worden.

Wat mij betreft houdt de vergelijking met The Longest Day op bij de gecodeerde boodschap. Het is niet de bedoeling dat er -zoals één van de deelprojectleiders zich afvroeg-  sabotage-acties worden uitgevoerd (“Jean a un grand moustache”), dat we afleidingsmanoeuvres uitvoeren (“Das sind ja nur Puppen”) of dat menig slachtoffer gaat vallen.

Zie ook:

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Tags: , , ,
Top

%d bloggers liken dit: