Bring Your Own Device @ School #nioc

Vandaag heb ik tijdens het NIOC-congres een presentatie verzorgd over ‘Bring Your Own Device’. Ik spreek overigens liever over Bring Your Own Technology (BYOT). Het gaat namelijk niet alleen om apparaten.

Als mensen zelf eigenaar zijn van hun technologie, dan zijn ze gemotiveerder om deze technologie te gebruiken. Alleen al daarom ben ik voorstander van BYOT. Daarnaast ben je als onderwijsgevende meer flexibel in wanneer je ICT wilt inzetten, en wanneer niet.

Tijdens mijn presentatie heb ik enkele aandachtspunten geformuleerd voor BYOT, en uitgangspunten voor BYOT binnen een krachtige leeromgeving. Daarna hebben we via Padlet kort goede voorbeelden geïnventariseerd van het gebruik van mobiele technologie in de klas. Daarbij gaat het om het selectief inzetten van de eigen technologie. Padlet bleek ook lastig met een tablet te gebruiken (een geleerde les). Een enkele bijdrage ging verloren. Ik realiseer me nu dat ik niets heb gedaan met de voorbeelden die enkele deelnemers op post its hadden geschreven. stom. Excuus.

Tenslotte ben ik kort ingegaan op het voorkomen van verleiding. Dat is namelijk één van de issues rond BYOT.

Hieronder vind je mijn presentatie.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Tags: , , , , ,

Abonneer via email

Volg

Subscribe via RSS
maart 2019
M D W D V Z Z
« feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Archief

Categorieën

Top

%d bloggers liken dit: