Behoefte aan inspiratie op het gebied van digitalisering en onderwijs, opleiden en leren?

Deze blogpost bevat een aantal bronnen over digitalisering en onderwijs, opleiden en leren, die het verkennen en ‘bookmarken’ waard zijn.

1) Onlangs stuitte ik op een blogpost van Graham Atwell over een video met Geoff Stead over digitale innovatie in het onderwijs. Deze video maakt deel uit van een nieuwe reeks video’s over digitalisering en onderwijs: Learning in a Digital Society .

Experts in the area of Technology Enhanced Learning share their vision of how digital technologies are shaping learning and education, now and in the near future.

Deze reeks video’s zijn het initiatief van de Digital Society, de Open Universiteit, het Centre for Education and Learning van de universiteiten in Leiden, Delft en Rotterdam en het New Media Centre van de  TU Delft. Marco Kalz, Hendrik Drachsler en Felienne Hermans zijn drie van de experts.

2) Top 25 Education Sites & Apps For 2020 bevat een overzicht met diverse educatieve websites en applicaties. Het zijn de favorieten van David Kapuler. David beschrijft kort wat het doel is van de betreffende site of toepassing.

3) Behoefte aan meer tools? Check dan Mike Taylor’s 100 More Tools for Learning. Taylor beschrijft de tools niet, maar heeft ze wel in een aantal categorieën ondergebracht.

4) Wist je al dat Clayton Christensen onlangs is overleden? Christensen heeft de theorie van disruptive innovation ontwikkeld. Hij heeft deze theorie ook van toepassing verklaard op het onderwijs. Volgens mij is dat niet helemaal terecht. Onderwijs is bij ons nog steeds een publieke zaak, beschermd door wet- en regelgeving waardoor ‘disruptie’ m.i. veel minder van toepassing is.  Toch biedt dit gedachtegoed voldoende ‘food for thought‘. Ter nagedachtenis aan Clayton Christensen heeft de website van de Harvard Business Review enkele belangrijke artikelen van de overleden hoogleraar toegankelijk gemaakt.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *