Bitmoji bij online leren?

Bitmoji is een merk van SnapChat. Met behulp van een applicatie kun je je eigen persoonlijke ‘emoji’ maken, een soort avatar oftewel cartoonfiguur. Volgens Tim Stahmer maken docenten zich via sociale media druk over het gebruik hiervan bij online leren.

Screenshot van https://www.bitmoji.com/

Eerlijk gezegd heb ik zelf tot nu toe weinig gemerkt van aandacht voor ‘Bitmoji Classrooms’, zoals Stahmer ze noemt. Docenten zouden dan online klaslokalen, bijvoorbeeld in Google Classroom, illustreren in ‘Bitmoji’-stijl. Dat betekent dat de docent zich als ‘avatar’ presenteert, maar ook dat lerenden een online artikel gaan raadplegen door op een publicatie in een boekenkast te klikken.

Volgens Tim Stahmer kost dit echter kostbare tijd, die docenten beter ergens anders aan kunnen besteden. Belangrijker is echter dat Stahmer twijfelt aan de onderwijskundige meerwaarde. Gaan lerenden er beter door leren?

Ik vraag me dit eerlijk gezegd ook af. Ik betwijfel daarnaast of deze vormgeving de aantrekkelijkheid van digitale leeromgevingen vergroot en eventueel duurzaam positief van invloed is op de motivatie van lerenden.

Je zelf presenteren in een leeromgeving is overigens wel belangrijk. Maar dat kun je ook doen via een korte video.

Met andere woorden: neem kennis van deze ontwikkeling, maar maak je verder druk om andere zaken.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.