Bizar: een heel oud artikel van mij beschikbaar als nieuw ’white paper’

Vandaag kreeg ik een mailtje door een kennis ‘geforward’, waarin een white paper werd aangekondigd dat ik heb geschreven. Ja, in het jaar 2000…..

Gratis white paperManagement Career (MMC) is het online platform voor management executives & business leaders in Nederland met up-to-date informatie over o.a. E-learning, HRM en opleidingen.

Aldus de aanhef van de nieuwsbrief van MMC. In de nieuwsbrief van vandaag verwijzen zij naar mijn artikel ‘Competentiegericht leren en e-learning’. Als je je naam, mailadres en telefoonnummer achterlaat, dan kun je dit ‘white paper’ downloaden.

Het blijkt echter te gaan om een beknopt artikel uit het jaar 2000, en niet -zoals MMC meldt- uit 2015/2016.

Datum artikel

Het was in die tijd dat ik als e-learning consultant werkte voor het niet meer existerende bedrijf Siennax. We gaven toen een elektronisch magazine uit waarin we schreven over zaken als kennismanagement, document management en e-learning. Eerlijk gezegd kon ik me niet meer herinneren dit artikel geschreven te hebben. Maar inderdaad: onderaan mijn overzicht met artikelen vind je deze bijdrage.

Aangezien op mijn bijdragen een Creative Commons Licentie rust mag Management Career dit artikel met naamsvermelding herpubliceren. Ze mogen de bijdrage ook aanpassen.

Maar anti-dateren gaat wel erg ver. Daardoor klopt ook het mailadres niet meer, en uiteraard mijn functie. Ik vind het ook vreemd dat je eerst gegevens moet achterlaten, voordat je het ‘white paper’ -dat geen white paper is- kunt downloaden. Volgens mij is dat niet de bedoeling van Creative Commons.

Bovendien zou je verwachten dat een online platform “met up-to-date informatie” kritisch naar inhoud en datering kijkt. Niet heel informatie-vaardig, als je het mij vraagt. En of de inhoud ervan nog actueel is….

Ik heb MMC daarom maar gevraagd het ‘white paper’ te verwijderen.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *