Bring your own technology in opkomst (#in)

'Bring your own technology' (BYOT) is onmiskenbaar een belangrijke ontwikkeling in het kader van 'democratisering van de technologie'. Medewerkers krijgen steeds vaker de gelegenheid om hun eigen hardware mee te nemen en te gebruiken op de werkvloer. Via ICT-oplossingen zoals die van Citrix kun je dan met je eigen apparaat bij de applicaties van de organisatie. De Automatiserings Gids signaleert deze ontwikkeling ook in ons land:

Nederlandse bedrijven laten privé-apparatuur steeds meer op het werk toe, zo blijkt uit onderzoek van Citrix. (…) Vooral smartphones en tablets mogen worden gebruikt op de werkvloer, zo blijkt uit de antwoorden. Maar liefst 82 procent van de werknemers mag een eigen smartphone gebruiken op de werkvloer. Ook laptops (73 procent), tablets (62 procent) en pc's (52 procent) van werknemers worden ingezet voor werkdoeleinden.

Kijk ook eens naar de redenen om dit niet toe te staan. Meer dan een kwart van de ondervraagde bedrijven is bang controle op de werkzaamheden te verliezen.

Binnen het onderwijs is deze ontwikkeling ook zichtbaar. Een enkeling (zoals het Deltion College) heeft dit volgens mij al gerealiseerd. Anderen (zoals mijn eigen ROC) willen dit, maar moeten dit nog technisch realiseren.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

2 reacties

  1. @Willem van Valkenburg. Ja, weet ik. Ik heb de Citrix Receiver ook op mijn iPad. Heb er mee gewerkt in een demo-omgeving. Kon gewoon Word-documenten editten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.