Combinatie van nieuwe technologieën zal pas echt tot grote veranderingen leiden

Artificiële intelligentie (AI), Internet of Things (IoT) en Virtual Reality (VR) zijn afzonderlijk al boeiende technologische ontwikkelingen. De wisselwerking tussen deze drie fenomenen is echter pas echt krachtig, met de potentie om transformaties te bewerkstelligen.

Ik ben nogal terughoudend als het gaat om het voorspellen van revoluties als gevolg van nieuwe technologie. K.R. Sanjiv geeft echter voorbeelden van innovaties van bedrijfsprocessen en thuissituaties als gevolg van de “intersection” van AI, IoT en VR. IoT genereert data die AI nodig heeft, terwijl VR de data visualiseert en gebruikt binnen simulaties.

Sanjiv geeft de Tour de France als voorbeeld. Wielrenners beschikken vandaag de dag over veel meer informatie dan vroeger. Dankzij 360-graden camera’s worden wielrenners vertrouwd met het parcours. Met behulp van historische data krijgt men via AI informatie over weer, omgeving en andere condities. Tijdens de wedstrijd wordt allerlei data verzamelt over de conditie van de wielrenner en de fietsprestaties. Dit wordt allemaal gebruikt om de strategie te bepalen.

De auteur geeft ook andere voorbeelden, zoals:

At my company, we are designing IoT sensors and solutions within the heavy equipment industry, building edge- and cloud-based analytic engines to address geospatial understanding, ring-fencing data and sensor-based performance details, to name a few areas. We are also digitizing this content for training and maintenance within this industry.

Zij gebruiken sensoren die prestaties van machines meten en het analyseren deze data om te voorkomen dat machines uitvallen. Wat immers leidt tot hoge kosten. VR kan dan worden gebruikt om onderhoud aan die machines te trainen.

Sanjiv geeft, zoals gezegd, ook aan dat mensen thuis te maken krijgen met de wisselwerking tussen AI, IoT en VR. Thuis verzamelen we immers ook veel data, waarbij AI voorkomt dat we zoeken naar een speld in een hooiberg:

VR enters the picture in scenarios like renovations or insurance evaluations — when contractors are able to virtually tour your home from their office, it streamlines processes significantly.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Tags: , , , ,
1 Reactie op “Combinatie van nieuwe technologieën zal pas echt tot grote veranderingen leiden
  1. Serge de Beer schreef:

    Jaren geleden hebben we bij Lentiz al eens een data verzameld van een draaibank, via IoT-techniek. We hebben dat toen gecombineerd met video. Een camera op de student, de andere op het werkstuk. Een docent kon dan op afstand de prestaties van de student beoordelen, aan de hand van de beelden en de data.

    We hebben toen ook de hele draaibank tot in het kleinste detail laten tekenen als een 3D-model. Het idee was hier een VR-weergave van te maken. Helaas door tijdgebrek nooit uitgevoerd.

    In het kader van dit bericht, wellicht goed om weer eens op te pakken…

Abonneer via email

Volg

Subscribe via RSS
juni 2019
M D W D V Z Z
« mei    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Archief

Categorieën

Top

%d bloggers liken dit: