De Britse e-learningmarkt in 2010 (#in)

Het Britse E-learning Centre heeft in kaart gebracht hoe de e-learningmarkt in het Verenigd Koninkrijk er anno 2010 uit ziet. In dit rapport vergelijkt men de Britse e-learningmarkt ook met andere Europese landen.

Het rapport is voor bijna 500 pond te koop. Een samenvatting is gratis online te vinden.

Deze samenvatting bevat aan het eind een mooi overzicht van de ontwikkeling van e-learning, door de jaren heen. Mede als gevolg van techonologische ontwikkelingen en veranderende inzichten over leren, is e-learning veel veelzijdiger geworden (zie pagina 24 van de samenvatting).

De samenvatting nodigt verder, vind ik, niet echt uit tot het kopen van dit rapport (de prijs natuurlijk ook niet). De bevindingen zijn immers niet heel spectaculair:

  • Er is sprake van een lichte groei van de Britse e-learningmarkt (bijna 5% in een jaar). Jaarlijks besteden Britse organisaties 472 miljoen pond aan e-learning.
  • Het Verenigd Koninkrijk hoort niet tot de sterkste groeiers in Europa. Dat zijn Frankrijk, Duitsland en de Scandinavische landen. Oost-Europese landen kennen een sterke groei als gevolg van overheidssubsidies.
  • Als belangrijke technologische trends beschouwt men: open source technologie, mobiele en 'slimme' apparaten, elektronische boeken, cloud computing en software as a service.

Daarnaast signaleren de samenstellers een nieuwe stijl bij en behoefte van lerenden, voor wie internet de gewoonste zaak van de wereld is.

E-learning heeft volgens dit rapport tenslotte veel potentieel, al verbazen de auteurs zich er over dat de adoptie niet sneller verloopt.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.