De kracht van Twitter nogmaals uitgelegd (#in)

Ik ben al een hele tijd gestopt met mensen te overtuigen dat Twitter een krachtige tool is. Je houdt nu eenmaal een hardnekkige groep non-tweeps over die denken dat Twitter vooral wordt gebruikt om de wereld te laten weten dat je boodschappen gaat doen. Ik ervaar dagelijks het nut van Twitter aan den lijve, en geef alleen voorbeelden van praktische toepassingen. Is dat niet voldoende? Het zij zo.

Mark Suster heeft onlangs nog wel een uitvoerige blogpost geschreven over de rol van Twitter bij het delen informatie. Hij laat zien hoe een deel van de internetgebruikers op een andere manier informatie is gaan zoeken. Eerst waren er portals, daarna RSS en social bookmarking. Twitter is de volgende stap, die hij "curated RSS" noemt. Jouw sociale netwerk filtert in feite informatie voor jou.

I don’t have to remember to log in to everybody’s blogs – if I forget I see the best ones Tweeted and Retweeted on Twitter. In fact, one of my favorite things to do is to click on “Retweets by Others” and just see what things are getting retweeted a lot. It’s serendipitous, “delicious” Twitter.

Suster's bijdrage bevat ook enkele tips. Zo zou je ervoor moeten zorgen dat je 'slimme' mensen met diverse achtergronden en interesses gaat volgen. En dat je aandacht geeft aan mensen die je vertrouwt en respecteert.

Andere toepassingsmogelijkheden, die Suster onderscheidt, zijn:

  • Twitter kan worden gebruikt om mensen gemakkelijk terug laten keren naar jouw eerdere bijdragen.
  • Twitter houd je life op de hoogte van gebeurtenissen. Daarbij gaat het niet alleen om landelijk of internationaal bekende gebeurtenissen, maar ook om zaken als de situatie op een bepaalde snelweg of treintraject, of om zaken als een stroomstoring in je wijk.
  • Twitter speelt een belangrijke rol bij het snel adopteren van applicaties.
  • Twitter als platform voor conversaties (waarbij 140 tekens, is mijn ervaring, te beperkt kunnen zijn).

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.