De revolutionaire effecten van nieuwe technologie

De impact van nieuwe technologie kan heel verschillend zijn voor diverse sectoren. Deze gevolgen zijn in elk geval lastig te voorspellen.

Computer, internet en mobiele technologie hebben voor de ene branche veel grotere gevolgen (gehad) dan voor de andere branche. De effecten zijn met name groot als  technologische ontwikkelingen gepaard gaan met de introductie van andere business modellen. Zo heeft de muziekindustrie en retail veel meer te maken gehad met disruptie dan het onderwijs (tot dusver).

Op dit moment proberen we in te schatten wat de gevolgen zullen zijn van de adoptie van big data, artificiële intelligentie, robotisering en block chain-technologie op arbeid, leren, opleiden en onderwijs.

Dat voorspellingen niet altijd gemakkelijk te maken zijn, illustreert onderstaand boek dat ik laatst tijdens mijn verblijf in New York in het hotel tegenkwam. Het boek illustreert ook hoe snel technologieën ingehaald kunnen worden door andere technologieën.

Onderstaande voorspelling is van ongeveer twintig jaar geleden. Hoe zeer heeft de CD onze wereld werkelijk gevormd (de entertainment industrie uitgezonderd)?

CD Rom revolution

CD Rom revolution

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Posted in Wetenswaardigheden
Tags: , ,

Notificaties via mail?

Via email geattendeerd worden op nieuwe berichten?

Volg

Subscribe via RSS
februari 2019
M D W D V Z Z
« jan    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Archief

Categorieën

%d bloggers liken dit: