De revolutionaire effecten van nieuwe technologie

De impact van nieuwe technologie kan heel verschillend zijn voor diverse sectoren. Deze gevolgen zijn in elk geval lastig te voorspellen.

Computer, internet en mobiele technologie hebben voor de ene branche veel grotere gevolgen (gehad) dan voor de andere branche. De effecten zijn met name groot als  technologische ontwikkelingen gepaard gaan met de introductie van andere business modellen. Zo heeft de muziekindustrie en retail veel meer te maken gehad met disruptie dan het onderwijs (tot dusver).

Op dit moment proberen we in te schatten wat de gevolgen zullen zijn van de adoptie van big data, artificiële intelligentie, robotisering en block chain-technologie op arbeid, leren, opleiden en onderwijs.

Dat voorspellingen niet altijd gemakkelijk te maken zijn, illustreert onderstaand boek dat ik laatst tijdens mijn verblijf in New York in het hotel tegenkwam. Het boek illustreert ook hoe snel technologieën ingehaald kunnen worden door andere technologieën.

Onderstaande voorspelling is van ongeveer twintig jaar geleden. Hoe zeer heeft de CD onze wereld werkelijk gevormd (de entertainment industrie uitgezonderd)?

CD Rom revolution

CD Rom revolution

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Tags: , ,

Abonneer via email

Volg

Subscribe via RSS
april 2019
M D W D V Z Z
« mrt    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Archief

Categorieën

Top

%d bloggers liken dit: