Deeltijd onderwijs versterken met ICT

Vanavond verzorg ik tijdens een docentenavond van de Academie Voor Deeltijd van Avans Hogeschool een inleiding en een workshop over het versterken van deeltijd onderwijs met behulp van ICT.

In mijn inleiding ga ik in op redenen om (meer) ICT binnen deeltijd onderwijs in te zetten. Eén van de redenen is de maatschappelijke druk om meer flexibel deeltijd onderwijs te realiseren. Dit komt onder meer tot uiting in het rapport van de commissie Rinnooy Kan.

Verder ga ik in op de diversiteit van blended learning. Ik illustreer dat aan de hand van verschillende toepassingsmogelijkheden. Bij deeltijd onderwijs zal daarbij ook gekeken worden naar de relatie met werkplek leren.

In de workshop sta ik stil op de rol van de docent bij zes toepassingsmogelijkheden van ICT in het onderwijs.

Hieronder vind je de twee presentaties.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord