E-learning sterk in opkomst in Arabische wereld (#in #oeb11)

Een van de eerste zaken die mij bij de Online Educa Berlijn is opgevallen, is de sterke opkomst van e-learning in de Arabische wereld. Zo werd vandaag de stand van het National Center for e-Learning and Distance Learning in Saoedi-Arabië door hun ambassadeur geopend. Dit centrum heeft een eigen leermanagement systeem en leerobjecten repository ontwikkeld.

Verder mocht dr. Talal Abu-Ghazaleh de plenaire opening voorzitten. Hij schetste onder meer de sterke groei in het internetgebruik in het Midden-Oosten, en de potentie van e-learning in deze regio. Education betekent volgens hem oorspronkelijk ‘pull out’, en dus niet ‘push in’. Hij pleitte daarom ook voor een compleet andere manier van onderwijs.

Ook wilde hij geen onderscheid meer maken tussen ontwikkelde en ontwikkelingslanden. Hij stelde ook dat de economische crisis een westerse crisis is en geen globale crisis.

Tenslotte gaf Abu-Ghazaleh een kort overzicht van de omvang van de Online Educa, met meer dan 2000 deelnemers uit zo’n 100 landen (Nederland leverde weer de meeste deelnemers, samen met Finland en het Verenigd Koninkrijk).

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.