Een competentiegerichte leeromgeving (#in)

Enkele maanden geleden heeft mijn werkgever Gilde Opleidingen in Venray een nieuw schoolgebouw in gebruik genomen. Tot gisteren was ik niet in de gelegenheid een bezoek te brengen aan dit gebouw. Daarom ben ik gisteren in Venray gaan werken, zodat ik het gebouw eens rustig kon bekijken.

Bij de bouw is uiteraard rekening gehouden met de invoering van competentiegericht leren. Het schoolgebouw kenmerkt zich onder meer door:

  • Prettige kleuren.
  • Een hoge mate van transparantie en overzichtelijkheid.
  • Ruimtes die een diversiteit aan werkvormen mogelijk maken: instructies, werken onder begeleiding in groepen, zelfstandig werken, werken met en zonder ICT, praktijksituaties oefenen, begeleidingsgesprekken voeren.
  • Zichtbare, duidelijke, regels (geen verboden). Sommige gebieden zijn bedoeld om rustig te kunnen werken, in andere gebieden zal meer 'ruis' zijn.
  • De mogelijkheid om overal draadloos online te kunnen. Aangezien leerlingen nog niet allemaal met laptops werken, zijn er daarnaast vaste computerplekken.

Ik heb met mijn Flip onderstaande impressie gemaakt.

Samen met onder andere de beroepspraktijk moet dit gebouw vanaf aanstaande maandag de competentiegerichte leeromgeving vormen voor ongeveer 1200 leerlingen.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

2 reacties

  1. Ik kan alleen maar jaloers zijn!
    Wat een mooi gebouw.
    Ik hoop er eens te komen, misschien voor (saMBO~ICT)conferentie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord