Een zak aardappelen, asperges en een muskusrat

Ik wilde net via de website van de Tweede Kamer het rapport van de Commissie Dijsselbloem downloaden. Toen ik bij de zoekmachine ‘Dijsselbloem’ intikte, kwam ik ook terecht bij de geschenkenregisters. Lachen! Zie bijvoorbeeld Geschenkenregister Tweede Kamer der Staten-Generaal december 2006 en 2007 (PDF).

  • Een mij volstrekt onbekend kamerlid van de PVV kreeg bij een werkbezoek aan Zeeland een zak aardappelen cadeau.
  • Marianne Thieme (van de beestjes) heeft van de muskusrattenbestrijding een loden muskusratje met een geschatte waarde van tien euro ontvangen.
  • De SP-fractie heeft vijfentwintig dozen asperges en wijn gekregen, maar deze vervolgens aan het Leger des Heils geschonken.
  • Krista van Velzen van de SP heeft een klok gekregen, maar wil deze weggeven aan de eerste die zich via mail meldt.
  • Rita Verdonk heeft nogal wat kaartjes voor evenementen ontvangen (met name voor voetbal), en bloemen, wijn, enzovoorts ter gelegenheid van speeches en bezoeken. Daarom ontbreekt zij natuurlijk vaak tijdens belangrijke debatten in de kamer.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

2 reacties

  1. Tsja, grappig dat alles wat deze mensen krijgen, geregistreerd wordt. Terecht denk ik en vast met de bedoeling om corruptie te voorkomen… Jammer is dan wel weer dat, indien ze kamerlid af zijn, deze “noeste werkers”, stuk voor stuk aan lukratieve baantjes worden geholpen door de collega`s die nog “zitting”hebben.
    PS Misschien kan mevrouw Verdonk ook een kaartje krijgen voor Peking deze zomer. Kan ze wellicht zelf een enkeltje bestellen naar Tibet, om daar eens op haar gemak, een jaartje of vijf, rond te kijken

  2. Grappig, zo’n lijst. Er staat alleen wat politici hebben aangenomen en niet wat hun is aangeboden. Zouden sommigen (zoals Jan Marijnissen) nu uit prinicpe cadeautjes weigeren, of zouden die gewoon nooit iets aangeboden krijgen? Onder zijn naam prijken 0 cadeautjes, een heftig contrast met de lijst van 100 van Rita. En de partij voor de dieren wordt ook erg beschonken (behalve Thieme, krijgt ook Ouwehand asperges en kunstwerken). Moeten deze mensen hier niet tegen beschermd worden? Zijn ze niet weerloos in zo’n lijst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *