Effecten nationaal e-Learning programma in Taiwan

Ik ben op dit moment statistische gegevens aan het verzamelen over e-learning (aandeel online curssussen/trainingen/opleidingen binnen het totaal aan curssussen/trainingen/opleidingen; aandeel blended curssussen/trainingen/opleidingen binnen het totaal aan curssussen/trainingen/opleidingen; ontwikkeling budgetten online/blended curssussen/trainingen/opleidingen; ontwikkeling cursisten aan online/blended curssussen/trainingen/opleidingen; zowel binnen bedrijfsleven als onderwijs).
Tips zijn van harte welkom (wilfred at wilfredrubens.com).

In dit kader kwam ik vandaag via Stephen Downes een aardig paper uit Taiwan tegen.

Waarschijnlijk nergens ter wereld bestaat er een nationaal e-learning programma, waarbij een groot aantal ministeries en agentschappen bij betrokken is. Behalve in Taiwan. Het National Program for e-Learning in Taiwan beschrijft de ervaringen van dit vijf jaar durende programma, en de impact ervan. De verwachtingen bij de start waren dat e-learning zou leiden tot reductie van uitgaven voor leren, beter opgeleide medewerkers en verkleining van de kloof tussen hoger en lager opgeleiden. Een overkoepelend doel was: het verbeteren van het algemene welzijn en het versterken van het competitieve vermogen van Taiwanese ondernemingen.

In totaal is bijna 111 miljoen dollar in dit programma gaan zitten. Wat ik op zich niet veel vind voor een nationaal programma.

Binnen dit programma is fors geïnvesteerd in het ontwikkelen en aanbieden van e-learning cursussen. In totaal is meer dan 82 duizend uur aan e-learning materiaal ontwikkeld. De e-learning industrie in Taiwan is ook explosief gegroeid. In 2000 had deze bedrijfstak een omzet van bijna 8 miljoen dollar, zes jaar later is de omzet meer dan 314 miljoen dollar. Ook zijn er heel wat wetenschappelijke publicaties over e-learning verschenen.

De vraag of de ambitieuze doelstellingen van het nationale programma nu uiteindelijk zijn behaald, wordt in het paper overigens niet expliciet beantwoord. Samenwerking tussen de diverse ministeries bleek een 'uitdaging'….

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *