E-learning in de Zorg

Ik mocht vandaag de aftrap verzorgen van een e-learning strategiesessie van een aantal Limburgse zorginstellingen. Ik heb geprobeerd duidelijk te maken dat e-learning meer is dan het volgen van online cursussen. Ik heb drie factoren geschetst die van invloed zijn op de ontwikkeling van e-learning:

  • Een leven lang leren.
  • Technologische ontwikkelingen (mobiele technologie, breedband, web 2.0).
  • Nieuwe didactische inzichten (meer activerende didactiek, samenwerkend leren, ook informeel leren).

Verder heb ik voorbeelden gegeven van e-learning toepassingen en ben ik ingegaan op zaken waar je aan moet denken bij de invoering van e-learning.

E-learning in de Zorg

View more presentations from wrubens.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

2 reacties

  1. Ikzelf ben behoorlijk betrokken bij e-leren in de zorg, bezig met een pilot in het ziekenhuis waar ik werk. Ik ben positief over leerstationzorg http://www.leerstationzorg.nl waar instructie en toetsing door het veld zelf ontwikkeld worden. Demo is te bekijken.

  2. Kijk, dat is nou wat de New Learning Factory bedoelt! Contextbased learning noemen we dat: een 3D-werkomgeving op maat waarbinnen met film en animatie handelingen worden geduid.
    Dit wordt de toekomst, en die toekomst is al begonnen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.