Exact 16 jaar geleden ben ik begonnen met bloggen

Een paar wetenswaardigheden wil ik graag delen.

Ik ben begonnen met bloggen omdat ik aan den lijve wilde ervaren, hoe dit destijds nieuwe medium werkte.

Mijn weblog is mijn belangrijkste leermiddel. Ik verwerk informatie die ik lees, zie en hoor, en reflecteer hierop. Ik heb blogposts weleens “thoughts under construction” genoemd.

De inhoud van menig blogpost kan ik hergebruiken in columns, artikelen, adviezen en presentaties.

Mijn eerste bericht ging over een sessie tijdens de Europese Blackboard User Conference, en was zeer beknopt.

In het begin schreef ik ongeveer één keer per week een bericht. Tot voor kort blogde ik dagelijks (vakanties uitgezonderd). Nu blog ik ongeveer zes keer per week. Een mooi ritme.

Mijn weblog heeft de laatste jaren een belangrijke rol gespeeld bij sollicitaties en bij het verkrijgen van opdrachten als zelfstandig adviseur. Eén keer had een lid van de sollicitatiecommissie een stapel papier voor zijn neus. Hij was begonnen met het uitprinten van mijn weblog, maar daar ook weer snel mee gestopt….

In totaal heb ik 7376 berichten geschreven.

Mijn inspiratie haal ik uit vele bronnen die via RSS, Twitter, LinkedIn en soms Facebook voorbij komen. En uit bijeenkomsten die ik bijwoon en zaken die ik meemaak.

Ik ben begonnen bij Typepad. De laatste jaren publiceer ik mijn bijdragen ook op LinkedIn. Daarom kan ik niet nauwkeurig aangeven hoe dikwijls mijn weblog is bezocht, en door hoeveel personen. Bij WordPress zijn berichten 1,1 miljoen keer aangeklikt, door bijna 600.000 bezoekers.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

4 reacties

  1. Wilfred,
    van harte gefeliciteerd met je 16de blogverjaardag. Dank voor het bijna dagelijks delen van je observaties en nieuwe informatie. Boeiend om te lezen hoe de blog je eigen werkplaats voor gedachten- en ideeënvorming is geworden. Met 7376 berichten heb je van jezelf een heel rijk denkmens gemaakt. Grappig om te lezen, hoe je net als Don Giovanni, je prestatiestatistieken nauwkeurig bijhoudt.
    Ik kijk uit naar je volgende reeks ‘gedachten in de maak’.
    Groet van
    Joseph

  2. Dank je! Gelukkig heeft WordPress handige tools die de statistieken overzichtelijk bij houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *