Flinke groei online leren Amerikaans hoger onderwijs

Amerikaanse studenten nemen steeds vaker deel aan cursussen waarvan minimaal 80% van het leren online plaats vindt. Dat blijkt uit een recent rapport van het Sloan Consortium (de cijfers zijn ouder).Meer dan 4,6 miljoen studenten namen in het najaar van 2008 deel aan minimaal één online cursus. Dat is een groei van bijna 17%, ten opzichte van een jaar eerder. Deelname aan online leren vormt een kwart van de totale deelname aan hoger onderwijs in de VS. Online leren groeit harder dan de groei van het hoger onderwijs in het algemeen.

Opvallend is ook de grote groep onderwijsinstellingen die online leren inzetten als onderdeel van het plan "Hoe om te gaan met de Mexicaanse griep", en de kleine groep instellingen die online leren niet beschouwen als kritisch voor de organisatiestrategie.

Als ik een dergelijk rapport lees, dan realiseer ik me altijd hoe weinig we in de Benelux feitelijk weten over deelname aan (t)e-learning. Ik vermoed dat de cijfers in ons land veel minder gunstig uitvallen voor online leren. Nederlandse instellingen voor hoger onderwijs richten zich volgens mij meer op blended learning. En of zij (t)e-learning) van strategisch belang vinden…..

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *