Gesproken feedback geven met de iPad

Feedback is belangrijk voor het leerproces. Dankzij een annotatie-app op de iPad kun je snel een eenvoudig korte gesproken feedback geven bij documenten.

Docent Doug Ward vond het frustrerend dat hij bij online leren geen direct contact had met zijn lerenden. Het onderwijs werd voor hem daardoor onpersoonlijker. Vooral het geven van feedback bij opdrachten ervoer hij als afstandelijk.

Ward heeft dit nu ondervangen door met behulp van zijn iPad audiocommentaren toe te voegen aan uitwerkingen van opdrachten. Hij maakt daarbij gebruik van de app iAnnotate. Deze app stelt je in staat gesproken of geschreven annotaties te maken bij PDF-documenten. Het beoordelen krijgt daardoor een meer persoonlijke touch. De gesproken annotaties kunnen maximaal één minuut duren.

Het toevoegen van gesproken commentaren aan documenten is niet nieuw. Je kunt dat bijvoorbeeld ook op een gewone computer of laptop met een Word-document doen. Doug Ward bespreekt in zijn bijdrage nog meer mogelijkheden (zoals ScreenChomp).

iAnnotate heeft volgens hem echter voordelen, zoals de synchronisatiemogelijkheid met Dropbox of de optie om een document direct naar de lerende te mailen. Daarnaast word je gedwongen je sterk te focussen op wat je wilt zeggen, doordat je maar één minuut spreektijd hebt. Het gebruikersgemak is groot, ook doordat je de tekst niet in één keer correct hoeft in te spreken. Je hebt de mogelijkheid om op pauze te drukken. Het inspreken van feedback gaat daardoor sneller dan het schrijven van feedback. En het komt dus persoonlijker over. Uiteraard nemen documenten met gesproken tekst meer ruimte in beslag.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *