Google Maps houdt bij waar je geweest bent. Maar hoe betrouwbaar?

Via je smartphone houdt Google bij waar je geweest bent. Ik vraag me echter af hoe betrouwbaar dat is. In elk geval is dit een relevant thema op het gebied van mediawijsheid.

Elizabeth Flux laat zien dat Google bijhoudt waar je geweest bent. Als je ingelogd bent via Google kun je dat zien via de pagina Locatiegeschiedenis.

Hieronder zie je een overzicht van mijn verondersteld gereis.

Locatiegeschiedenis Google

Het betreft de periode van 25 juli 2014 tot 7 augustus.
In die periode zat ik voor een groot deel op een zeilboot in het zuiden van Turkije. Ik ben echter nooit in het noorden van Turkije geweest, en ik heb 7 getuigen. Ons vliegtuig is er ook niet over heen gevlogen. Sowieso stond mijn telefoon toen uit.

Verder vind ik het opvallend dat Google deze gegevens registreert. Ik heb op mijn iphone aangegeven dat Google en Google Maps geen gebruik mogen maken van locatievoorzieningen. Andere apps, zoals Kaarten en de TomTom, wel.

Hoe kan het dus dat Google over deze data beschikt? Verstrekken andere apps deze data aan Google? En hoe kan het dat niet-correcte informatie gepresenteerd wordt?

Alweer een mooi onderwerp voor onderwijs op het gebied van mediawijsheid.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.