Gratis online OpenU-webinar Hordenloop naar open en online onderwijs

Op donderdag 13 maart aanstaande verzorgen Robert Schuwer en ik van 16-17 uur een online webinar over de ontwikkeling en invoering van open, online onderwijs. Deelname is gratis, inschrijven verplicht.

Open education
Foto: Opensourceway

De Open Universiteit geldt als één van de voorlopers in Nederland op het gebied van ‘open education’ en open educational resources. Tijdens dit webinar gaan Robert Schuwer en ik in op de ervaringen van de Open Universiteit met de ontwikkeling en invoering van open, online onderwijs. Aanleiding is het symposium over open en online education, waar wij een presentatie verzorgen. Dit symposium is bedoeld voor bestuurders en managers. We verzorgen op 13 maart 2014 -tijdens de internationale Open Education Week- een vrij toegankelijk webinar, op basis van deze presentatie.

In dit webinar gaan we in op de vraag wat de aanleiding van de OU was om met open education aan de slag te gaan, en waar de OU tegen aan is gelopen.

De OU beschouwt massive open online courses ook als een vorm van open online onderwijs. Wat zijn de leerervaringen van de OU met de massive open online course over e-learning die de OU in het najaar van 2013 heeft verzorgd?

Na afloop van dit webinar bent u beter in staat

  • voorstellen op het gebied van open education (inclusief massive open online courses) beter te onderbouwen
  • mogelijkheden op het gebied van open education (inclusief massive open online courses) te benutten, en valkuilen op dit gebied te omzeilen.

Vanaf 11 maart tot en met 15 maart 2014 kunt u ook deelnemen aan een asynchrone online discussie over dit onderwerp.

U moet geregistreerd zijn in OpenU om u in te kunnen schrijven.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *