Grenzen stellen: zo min mogelijk last van de organisatie (#cvimc #in #cvi2011)

Op 6 en 7 april aanstaande vindt in Domburg de tweejaarlijkse Managementconferentie van het Consortium voor Innovatie plaats. Gilde Opleidingen organiseert een aantal sessies rond het thema "De teammanager als spil in de organisatie". Eén van deze sessies gaat over het spanningsveld tussen centrale afspraken binnen specifieke situaties.

Regels zijn regels, en afspraak is afspraak. Binnen een organisatie, en zeker op locaties, heb je je daar ‘gewoon’ aan te houden. Openingstijden, afspraken over centrale inkoop, ratio’s, omgangsvormen. Het zijn maar enkele voorbeelden. Maar wat als jij als teammanager werkt met een doelgroep ‘overbelaste’ jongeren, voor wie deze grenzen knellen? En jij, en jouw MBO-instelling, ‘de leerling centraal’ hoog in het vaandel hebt staan? Of als jouw leerlingen eerder op een bouwplaats moeten zijn, dan jouw schoolgebouw open is? De teammanager als Houdini van het MBO?

Els Klerks en Marcel Spoler gaan hierop in tijdens workshopronde 4 van de managementconferentie. Els is teammanager bij Gilde Praktijkopleidingen, een onderwijsvoorziening voor zogenaamde 'kwetsbare' leerlingen. Marcel was de centrale projectleider van de invoering van competentiegericht leren.

Datum: 7 april 2011
Tijd: 10.30-11.30 uur
Adres: Branding 10.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord