In je element

Een paar dagen geleden schreef ik over veelomvattende onderwijsveranderingen. Ik haal hierin Ewan McIntosh aan die zich weer baseert op het werk van sir Ken Robinson: The Element.

Via Ewan's blog ben ik onderstaande video tegen gekomen. Robinson praat hierin over het belang van passie voor leren. Hij stelt onder meer dat aanleg alleen niet voldoende is om in je element te zijn. Je moet er ook van houden. Of zoals Robinson het zegt: "Where natural talent meets passion".

Hij stelt dat we talenten van mensen (human resources) net als natuurlijke bronnen (natural resources) verkeerd gebruiken. Net als natuurlijke bronnen, zijn talenten van mensen vaak diep verborgen. Daarom is het belangrijk deze bronnen te ontsluiten.

Robinson benadruk het belang om een doel, ambitie, te hebben bij alles wat je doet. Daarmee past Robinson bij iemand als Sugata Mitra. Ik denk dat ik z'n boek maar eens ga bestellen.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Een reactie

  1. Robinson nieuwe boek staat hier ook al in het karretje bij BOL.
    Filmpje bij de RSA heb ik nog maar ten dele kunnen bekijken, maar het eerste stuk was al weer ‘ouderwets’ Robinson … heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.