Innoveren binnen het onderwijs (cursus)

Op 9 september aanstaande start de cursus Innoveren binnen het onderwijs, die ik op verzoek van de Open Universiteit ontwikkel en begeleid. In een video ga ik in op dit onderwerp en op de cursus.

In deze cursus met een studiebelasting van 5 EC gaan we in het algemeen in op onderwijsinnovaties. Wanneer is sprake van een onderwijsinnovatie? Wat is het belang van onderwijsinnovaties? Op welke niveaus binnen het onderwijs kunnen onderwijsinnovaties zich voltrekken?

In onderstaand interview sta ik stil bij deze vragen, en ga ik kort in op deze module (tekst gaat verder onder de video).

Video in een apart scherm bekijken?

Aan de hand van cases en artikelen analyseren we verder succes- en faalfactoren van onderwijsinnovaties. Waarom slaagt een onderwijsinnovatie binnen de ene school wel, en bij de andere school niet? Deelnemers ontwikkelen mede op basis van literatuurstudie een model van de succes- en faalfactoren met betrekking tot onderwijsinnovaties op schoolniveau. Op basis van een raamwerk voor schoolverandering ontwikkelt de deelnemer een plan van aanpak voor een concrete innovatie binnen de eigen organisatie.

Deze cursus is los te volgen, maar kan ook deel uit maken van het Certified Professional Program Onderwijsinnovatie (4 modules van 5 EC).

Hier vind je een brochure van dit programma: CPP Onderwijsinnovatie 2019

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.