Leve Digital Learning Day?

Morgen, 1 februari, is het ‘digital learning day‘. Dan vieren ze op tal (?) van plaatsen dat we dankzij digitale media leren en onderwijs op een vernieuwende manier kunnen vormgeven. Een goede zaak, zo’n feestdag?

Digital Learning Day is a nationwide celebration of innovative teaching and learning through digital media and technology that engages students and provides them with a rich, personalized educational experience. On Digital Learning Day, a majority of states, hundreds of school districts, thousands of teachers, and nearly 2 million students will encourage the innovative use of technology by trying something new, showcasing success, kicking off project-based learning, or focusing on how digital tools can help improve student outcomes.

Aldus de website Digital Learning Day. In het kader van deze dag worden onder meer bijeenkomsten en wedstrijden georganiseerd.

Eigenlijk zou ik blij moeten zijn met elk initiatief dat het belang en de mogelijkheden van ICT voor leren en onderwijs onder de aandacht moet brengen. Ik heb hier echter gemengde gevoelens bij.

Ik ben bang dat zo’n ‘event’ voor menig bestuurder een schaamlap is om vervolgens de rest van het jaar niet of nauwelijks naar technology enhanced learning om te kijken. De inbedding van digitale media binnen vernieuwende curricula is een proces, en geen gebeurtenis. Een Week van het Digitale Leren of het Jaar van het Digitale Leren zouden overigens al meer zoden aan de dijk zetten. Bovendien wordt deze dag fors gesponsord door ICT-bedrijven en educatieve uitgevers (Moederdag en Valentijnsdag zijn ook commerciële feestjes).

In Nederland lijken we niet mee te doen aan deze feestdag. Kennisnet en Surf reppen er bijvoorbeeld niet over. Vier jij wel mee?

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *