Masterclass: Hoe gebruik ik serious games in het onderwijs? (#in #CELSTEC)

Op vrijdag 4 november  2011 vindt alweer de derde OpenU online masterclass plaats. Met dit keer als thema: "hoe gebruik ik serious games in het onderwijs"? Prof. dr. Wim Westera, programmaleider Learning Media  bij CELSTEC, wordt hierover aan de tand gevoeld.

Luister naar de aankondiging van de online masterclass in deze podcast:

 

Games voor leren en onderwijzen staan volop in de belangstelling. Want gamen zou goed zijn om eigenschappen te ontwikkelen die ook belangrijk zijn voor het leren. Denk maar aan aandacht, concentratie, doorzettingsvermogen, initiatief, het aangaan van uitdagingen, exploratie, de wil om jezelf te verbeteren, het oplossen van problemen, enzovoorts. 

Welke game?

Deze masterclass kiest een praktische insteek met als kernvraag: "Wat kan ik nou het beste doen als ik met serious gaming wil beginnen?"
Het aanbod van games is overweldigend groot en de kwaliteit soms nog beperkt. Het vinden van een geschikte game is daardoor niet eenvoudig is. De eerste vraag waar een docent tegenaan loopt is dan ook: kom ik aan een geschikte game? Waar moet ik op letten? En hoe voorkom ik dat leerlingen hun tijd zitten te verknoeien? 

Wim Westera bespreekt vijf verschillende methoden om aan een geschikte game te komen. Ook zal hij aan de hand van enkele voorbeelden laten zien op welke wijze  gamen en leren met elkaar vervlochten kunnen zijn (of juist niet). 

Wie?

Prof. Dr. Wim Westera is leider van het "Learning Media" onderzoeksprogramma bij het Centre for Learning Sciences & Technologies (CELSTEC) van de Open Universiteit. Zijn werk richt zich op het gebruik van nieuwe mediatechnologieën voor leren en onderwijzen, in het bijzonder op Serious Gaming.

Hoe?

Je kunt de masterclass online volgen via uw PC. Bovendien kun je actief deelnemen door het voorleggen van vragen aan de expert via de chat. Na afloop van de masterclass is er de mogelijkheid om verder te discussiëren in het forum.

Inschrijven

Om deel te nemen aan de masterclass schrijft u zich in in de website van de masterclass

Achtergrondinformatie

Zie de website van de masterclass.

OpenU

De masterclass maakt onderdeel uit van de reeks online masterclasses over onderwijs- en leerwetenschappen die de Open Universiteit organiseert en aanbiedt via OpenU. Deze eerste masterclasses zijn proefuitzendingen. De masterclasses vinden een keer per drie weken plaats op donderdag- of vrijdagmiddag. Deelname aan de proefuitzendingen van de masterclasses is gratis.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord