Naar de Online Educa

Vandaag vertrek ik met een aantal collega’s naar de Online Educa in Berlijn. Het is de vierde keer dat ik dit grootste (t)e-learning congres in Europa bezoek. Het programma ziet er veel belovend uit. Ik zal verslag doen op mijn weblog en op e-learning.nl (dankzij mijn redactielidmaatschap beschik ik over een perskaart en dus over persfaciliteiten).

Domberlijn

Foto: Dom van Berlijn op het Museumeiland

Het belooft ook een weerzien te worden met oude bekenden. Maar het gaat uiteraard om de inhoud. Ik kijk vooral uit naar Andrew Keen (met wie ik verwacht het helemaal niet eens te zijn), Sugata Mitra (beroemd van The Hole in the Wall) en sessies over mobile learning, social software, virtuele werelden en (andere) nieuwe ontwikkelingen. Diverse interessante sprekers doen aan de verschillende sessies mee (zoals Robert-Jan Simons, Nick van Dam, Graham Attwell en Gilly Salmon).

Er is trouwens ook een aantal Edubloggers aanwezig:

Daar had eigenlijk een Edublogdiner ingezeten šŸ˜‰ Houd deze blogs dus in de gaten, de komende dagen (of wil iemand een pipe aanmaken?).

Holocaustdenkmahl

Foto: monument ter nagedachtenis aan de miljoenen vermoorde Joden, tijdens WO II

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

3 reacties

  1. Gute Fahrt! Had ik ook nog maar einen Koffer in Berlin! Succes en de groeten, ook aan Willem Karssenberg … ik volg jullie wel online. Wat een leven: de wereld afreizen, mooie steden bezoeken, overal dineren, wereldburgerschappen, unieke contacten, en dat allemaal als edutechnologyprofessionals. Nou. Groetjes

  2. @Toon: ben nooit naar de BETT geweest. Maar volgens mij is dat vooral een beurs. Online Educa is m.i. inhoudelijker. Verder richt de BETT zich -geloof ik- alleen op het onderwijs.
    @Janien: dank, ik doe Willem de groeten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.