Next Learning 2024: Connecting the Dots

Op 10 april 2024 vindt in het 1931 Congrescentrum in ’s Hertogenbosch Next Learning 2024 plaats, vooral bedoeld voor professionals op het gebied van leren en ontwikkelen. Omdat leren ‘verbinden’ is, staat het evenement dit jaar in het teken van het thema ‘Connecting the Dots’.

Ecosysteem L&D
Bron: https://nextlearning.nl/programma-2024/

Volgens de organisatie raakt leren en ontwikkelen steeds meer verweven met zaken zoals werken, organisatiedoelen en data-analyse. Daarom moet je kijken naar inzichten en oplossingen die verder gaan dan de traditionele benaderingen. Next Learning 2024 belicht daarom de noodzaak van een systemische blik op leren, waarbij leren en ontwikkelen gezien wordt als onderdeel van een groter ecosysteem.

Een van de onderdelen van dit evenement is de ‘LET’S CONNECT’-sessie onder leiding van dagvoorzitter Tjip de Jong. Hier delen experts hun actuele inzichten en gaan in dialoog over relevante thema’s binnen L&D.  Andere nieuwe leervormen die dit jaar geïntroduceerd worden, zijn onder meer:

  • Bij de ‘FIREPITS’ kun je bijvoorbeeld in een ontspannen sfeer diepgaande gesprekken voeren over leervragen die jou bezighouden.
  • De ‘HACKLEARNTECH’-sessies bieden een praktische kijk op leertechnologieën.
  • De ‘DO-iT’-sessies dagen deelnemers uit om nieuwe inzichten direct toe te passen.

Ook de terugkerende elementen, zoals de live podcasts en de #HOEDAN HUBS, zijn weer van de partij. Deze onderdelen zijn gericht op het vertalen van theorie naar de praktijk en bieden een interactieve ervaring.

Next Learning 2024 wil met meer dan 50 sprekers een bron van inspiratie en vernieuwing te zijn. Deelnemers kunnen zich verheugen op een dag vol leerzame ervaringen en nieuwe connecties.

Next Learning heeft zich in de loop der jaren ontpopt tot de ontmoetingsplek voor professionals op het gebied van leren en ontwikkelen in de Lage Landen. Dit is één van de vier evenementen die ik probeer jaarlijks te bezoeken (naast het CvI-congres, de SURF Onderwijsdagen en de Online Educa in Berlijn).  De vorm van het evenement is in de loop der jaren sterk geëvolueerd.

Meer informatie en aanmelden?

Nota bene: Ik ben onbezoldigd lid van de adviesraad van NextLearning. Daarnaast schrijf ik maandelijks voor organisator SBO de Learning Correspondent, waarin ik een specifiek thema op het gebied van didactiek en online en blended learning bespreek.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.