Nog een kleine maand en dan is het zover (#cvi2010)

Op 14 en 15 april aanstaande is het zover. Dan vindt in Veldhoven dé tweejaarlijkse conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT van het Consortium voor Innovatie plaats. Deze conferentie wordt georganiseerd voor en door het MBO en VMBO. Het gastcollege is dit jaar het Horizon College, en ik zit -net als twee jaar geleden- in de programmacommissie.

Een unieke conferentie als je het mij vraagt:

  • De sessies worden verzorgd door vertegenwoordigers uit het onderwijs zelf.
  • Er worden veel leerlingen ingeschakeld bij de organisatie. Drie leerlingen zijn lid van de programmacommissie. Tientallen leerlingen treden op als gastheer/vrouw en verzorgen ook de ICT-voorzieningen. Verder valt op dat leerlingen steeds vaker een rol krijgen bij de presentaties. Dit jaar is het thema ook: de leefwereld van de leerling.
  • Deze conferentie wordt altijd goed geëvalueerd. En toch weigert de organisatie op de automatische piloot te varen. Hulde alvast en al weer voor met name Addy, Annemarie, Ellen, Kimmely en Willem!
    De organisatie probeert bijvoorbeeld het interactieve gehalte van sessies te bevorderen. Ook zijn er dit jaar voor het eerst verdiepingsconferenties binnen dit congres: intensieve workshops van 2,5 uur waar dieper in wordt gegaan op een bepaald thema. Verder wordt dit jaar voor het eerst gewerkt met een community, waar je onder andere verbindingen met andere deelnemers kunt maken. In deze omgeving is volop web 2.0-technologie toegepast (gebruik van tagclouds, twitter, enzovoorts). Met dank aan de mensen van Paragin|remindo die deze omgeving mee mogelijk hebben gemaakt.

De keynotes van deze conferentie zijn altijd de moeite waard, de meeste workshops ook. Uiteraard is deze conferentie een prima plek om elkaar te ontmoeten. In vergelijking met commerciële congressen over (t)e-learning is deze conferentie zeker niet duur. De kosten wegen m.i. ruimschoots op tegen de baten.

Het zal weer behoorlijk druk worden, straks in Veldhoven. Als ik goed zie hebben zich al meer dan 980 bijna 1100 mensen aangemeld. Op dit moment kun je je echter nog steeds inschrijven.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Een reactie

  1. Heel veel succes, goed dat jullie als organisatie een goede prijs/kwaliteit nastreven! Een behoorlijk grote groep deelnemers, dat is logistiek best een mooie uitdaging en gaat jullie vast lukken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.