Online Educa (OEB) 2023: de toekomst van leren die wij kiezen (Call for Proposals geopend) #OEB23

De OEB in Berlijn is dé conferentie over technologie-ondersteund leren, opleiden en onderwijs, waar vertegenwoordigers van onderwijs, zorg, bedrijfsleven, overheid en andere organisaties uit de hele wereld elkaar kunnen ontmoeten en kennis met elkaar kunnen delen. De 29ste editie vindt dit jaar plaats van 22 tot en met 24 november 2023. Het thema van dit jaar is ‘The Learning Future We Choose‘. Je kunt tot 1 juni aanstaande een voorstel voor een bijdrage indienen.

OEBIk ben een trouw bezoeker van de OEB. Sinds 2003 heb ik door omstandigheden twee edities moeten missen. Ik geniet van de sfeer, de ontmoetingen (ook buiten de sessies om), de inhoud (meestal), de interessante beurs en natuurlijk ook van Berlijn.

Dit jaar gaat het thema over de toekomst van leren zelf vorm geven. De organisatie vraagt zich bijvoorbeeld af of we zelf kunnen beslissen over de toekomst van leren of dat we o.a. door ‘Big Tech’ in een dystopisch systeem worden geduwd waarin we niets te zeggen hebben. Beheersen recente technologische ontwikkelingen zoals big data en AI de toekomst van leren, of houden wij die technologische ontwikkelingen in de hand? Is er sprake van technologisch determinisme of helpt technologie ons de toekomst van het leren opnieuw te definiëren? Hoe kunnen we technologische verandering gebruiken om de toekomst van leren vorm te geven?

Negen onderling samenhangende subthema’s met vragen en onderwerpen die tijdens de conferentie zullen worden onderzocht, zijn:

  1. Human Skills Versus Automated Skills
  2. Revisiting the Constellation and Impact of Learning Design
  3. Sustainable L&D and Digital Transformation for All
  4. Harnessing Data to Unlock Learning
  5. Redesigning Assessment and Credentials As We Know It
  6. Unlocking Learning Potential with Strategic Cross-Over Collaborations
  7. Exploring the Ever-Widening Landscape of Learning Technologies
  8. Learning Goes Green
  9. Understanding the Impact of War and Crisis on Learning

De organisatie nodigt deelnemers uit om rond deze thema’s voorstellen voor verschillende typen sessies in te dienen. En dat kan dus tot 1 juni 2023.

Meer informatie en voorstellen indienen: https://oeb.global/conference.
Wanneer: 22-24 november 2023
Waar: Hotel InterContinental Berlin, Budapester Str. 2, 10787 Berlijn, Duitsland
Web: https://oeb.global

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *