Online Educa (OEB) 2024: Zet je schrap voor transformatie van onderwijs en L&D (Call for Proposals geopend) #OEB24

De OEB in Berlijn is dé conferentie over technologie-ondersteund leren, opleiden en onderwijs. Vertegenwoordigers van onderwijs, zorg, bedrijfsleven, overheid en andere organisaties uit de hele wereld ontmoeten elkaar in de hoofdstad van Duitsland en delen kennis met elkaar. De 30ste editie vindt dit jaar plaats van 27 tot en met 29 november 2024. Het thema van dit jaar is ‘Brace for Transformation: The Courage to Redefine Learning‘. Je kunt tot 31 mei aanstaande een voorstel voor een bijdrage indienen.

OEB 2024Zoals de vaste lezers van mijn weblog weten, ben ik een trouw bezoeker van de OEB. Ik ga er naar toe voor de conversaties, de dynamiek, het feit dat diverse branches hier kennis delen, de inhoud, de opzet, de beurs, en ook wel voor één van mijn favoriete steden: Berlijn. Dit jaar wordt mijn twintigste keer.

De organisatie plaatst het thema van dit jaar in het kader van een tijdperk dat gekenmerkt door klimaatverandering, wereldwijde conflicten en druk op democratieën. De rol van leren, opleiden en onderwijs is volgens hen belangrijker dan ooit. Tegelijkertijd zijn er volgens de organisatie uitdagingen om relevant en effectief te blijven in de snel veranderende wereld. Dit benadrukt de noodzaak voor een significante verschuiving in onze benadering van leren, waarbij professionals sterker worden van de uitdagingen en veranderingen die we tegenkomen.

De conferentie verkent elf onderling verbonden subthema’s, waaronder de fundamenten en toekomst van digitaal leren, integratie van AI en opkomende technologieën, datagestuurde besluitvorming, benaderingen van leren waarbij de lerende centraal staat, en vele andere. Deze subthema’s brengen deelnemers uit het onderwijs, bedrijfsleven, zorg en overheidssectoren samen om kritisch deze kwesties en de kansen en uitdagingen in de wereld van leren te onderzoeken.

De organisatie heeft gisteren ook de oproep geplaatst voor het indienen van voorstellen om bij te dragen aan de dertigste editie van de OEB. De OEB streeft naar diversiteit in perspectieven en hoopt inzichten uit verschillende contexten en disciplines aan bod te laten komen. Voorstellen kunnen ingediend worden tot 31 mei 2024.

Deze conferentie kent diverse sessieformats die interactieve mogelijkheden voor het delen van kennis vertegenwoordigen. De organisatie wil met deze format inspireren, nieuwe inzichten genereren, innovatieve methoden en baanbrekende benaderingen presenteren, betrokkenheid bevorderen en tot nadenken stemmende discussies uitlokken (bijvoorbeeld tijdens het OEB Debat).

Meer informatie en voorstellen indienen: https://oeb.global/conference.
Wanneer: 27-29 november 2024
Waar: Hotel InterContinental Berlin, Budapester Str. 2, 10787 Berlijn, Duitsland
Web: https://oeb.global

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *