Online masterclass Hoe breng je leven in een online community? (#in #CELSTEC)

Op 14 oktober 2011 vindt de tweede OpenU online masterclass plaats. Het onderwerp is: hoe creëer je leernetwerken? De masterclass wordt gegeven door dr. Jan van Bruggen, onderzoeker bij CELSTEC en lector bij Fontys Hogescholen. De online masterclass duurt vrijdag 14 oktober 2011 van 15-16 uur. Deelname is gratis, inschrijven verplicht.

Docenten en ook andere professionals maken in toenemende mate gebruik van online communities: om samen te werken in concrete projecten, zich verder te professionaliseren, lesmateriaal te ontwikkelen en delen en om ervaringen uit te wisselen. Lang niet alle communities zijn succesvol: maar al te vaak is er weinig tot geen activiteit, of de activiteit beperkt zich tot een relatief kleine groep van mensen binnen de community.

Deze masterclass biedt handvatten om naar communities te kijken vanuit een perspectief waarin aandacht is voor het actieve samenspel tussen individueel en gezamenlijk leren en de tools die daarvoor beschikbaar zijn.

Voor wie?

De masterclass richt zich op docenten en alle andere professionals die participeren in online communities en op diegenen die zich bezig houden met het inrichten en faciliteren van online communities.

Door wie?

Dr. Jan van Bruggen is universitair hoofddocent bij het Centre for Learning Sciences & Technologies (CELSTEC) van de Open Universiteit. Zijn werk richt zich op de ondersteuning van gezamenlijk werken en leren in leernetwerken. Daarnaast is hij als lector Educatieve Functies van ICT verbonden aan de Fontys Lerarenopleiding. Daar geeft hij leiding aan onderzoek en ontwikkelingswerk over de inzet van ICT in lerarenopleidingen. 

Hoe?

U kunt de masterclass online volgen. Bovendien kun je actief deelnemen door het voorleggen van vragen aan de expert via de chat. Na afloop van de masterclass is er de mogelijkheid om verder te discussiëren in het forum.

Inschrijven?

OpenU online masterclasses worden twee keer per maand georganiseerd voor studenten, kennisabonnees en docenten in het leerstofgebied Onderwijs- en Leerwetenschappen. Incidenteel zullen de masterclasses voor ieder vrij toegankelijk zijn.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.