Online masterclass zelfstandig leren (#in)

Op vrijdag 30 september a.s. organiseert de Open Universiteit (CELSTEC) voor de eerste keer een online masterclass. Onderwerp is: Hoe bevorder je zelfstandig leren in het onderwijs? De masterclass vindt plaats van 14.00 – 15.00 uur en kan gevolgd worden via pc of iPad. Deelnemers kunnen vragen stellen aan de expert via de chat en na afloop verder discussiëren op het forum.

Onderwerp van de masterclass

Competentiegericht onderwijs (maar ook andere onderwijsinnovaties) plaatst docenten voor een uitdaging: leerlingen moeten zelfstandig leren werken, maar de ervaring leert dat dit niet vanzelf gaat. Hoe kun je als docent toch deze zelfstandigheid bevorderen? In deze online masterclass biedt Dr. Wendy Kicken, expert op het gebied van zelfstandig leren, handvatten waarmee docenten hun studenten en leerlingen kunnen helpen beter zelfstandig te leren.
 

 
 

Voor wie?

De masterclass richt zich in de eerste plaats op docenten uit alle onderwijssettings.  Daarnaast is de masterclass interessant voor onderwijsmanagers, beleidsmakers en onderwijskundigen die betrokken zijn in discussies rondom competentiegericht onderwijs of die deze met belangstelling hebben gevolgd.

Door wie?

Dr. Wendy Kicken is universitair docent bij het Centre for Learning Sciences & Technologies (CELSTEC) van de Open Universiteit. Haar werk richt zich op de vraag welke handvatten studenten, maar ook docenten, geboden kunnen worden om het zelfstandig leren te bevorderen. Zij kan bogen op een ruime ervaring, als onderzoeker en als consultant, in het bevorderen van het zelfsturend vermogen van lerenden.

Hoe? 

U kunt de masterclass online volgen via uw PC of iPad. Bovendien kunt u actief deelnemen door het voorleggen van vragen aan de expert via de chat. Na afloop van de masterclass is er de mogelijkheid om verder te discussiëren in het forum. 

Inschrijven

Om deel te nemen aan de masterclass schrijft u zich in via OpenU . U dient eerst een account aan te maken. (Kies login rechtsboven in het scherm.) Medewerkers van de OU kunnen inloggen met hun gebruikelijke username/wachtwoord. Vervolgens kunt u zich voor deze masterclass inschrijven.

Online Masterclasses

De masterclass van Dr. Wendy Kicken is de eerste  in wat een reeks OpenU online masterclasses moet worden. Het is de bedoeling om twee keer per maand een OpenU masterclass te organiseren voor studenten en kennisabonnees in het leerstofgebied Onderwijs- en Leerwetenschappen. Deze eerste masterclass is openbaar toegankelijk, omdat wij graag breed de reacties willen peilen op dit nieuwe aanbod.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord