Op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van AI en VR via online video?

Ik ben zelf een grootgebruiker van blogposts. Door het cureren en (selectief) lezen van vele weblogs blijf ik op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Houd je zelf meer van video? Ook dan zijn er verschillende bronnen die je kunt gebruiken om bij te blijven op het gebied van technologische trends.

Taylor Donovan Barnett heeft bijvoorbeeld negen YouTube kanalen op een rij gezet als je interesse hebt in artificiële (kunstmatige) intelligentie. De auteur benadrukt terecht dat dit een ontwikkeling is die ons allen zal raken. Stijl, niveau en mate van detail van de videokanalen verschillen sterk. Veel video’s worden ook in massive open online courses over AI gebruikt.

De impact van virtual reality (VR) op ons leven, zal een stuk kleiner zijn dan de gevolgen van AI, verwacht ik. Toch heeft VR de nodige potentie voor leren, opleiden en onderwijs. Steve Bambury -tip van Sjoerd Renkers- heeft maar liefst 35 afspeellijsten samengesteld met voorbeelden van toepassingen. Elke afspeellijst bevat weer diverse voorbeelden. De afspeellijst 360 Geography telt bijvoorbeeld maar liefst 160 video’s.

Bezoek ook de website https://www.virtualiteach.com/. Je vindt er onder meer blogposts en het VR in Education Model dat Bambury in 2017 heeft ontwikkeld. Daarin stelt hij dat je met VR vier niveaus bij lerenden kunt bereiken (perception, stimulation, interaction, immersion).

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord