Op de hoogte blijven van updates van mijn weblog is aangepast

Ik heb gisteren de wijze waarop je op de hoogte kunt blijven van updates van mijn weblog aangepast. In deze blogpost licht ik dat toe.

Tot nu toe kon je op een aantal manieren op de hoogte blijven van nieuwe bijdragen die ik schrijf:

  • Via RSS. Je gebruikt een RSS-feedreader. Daarbinnen voeg je de RSS-feed van mijn weblog toe. In de RSS-feedreader zie je vervolgens de updates. Dit is de manier waarop ik op de hoogte blijf van allerlei nieuws.
  • Via Twitter, Facebook en Linkedin. Op Linkedin wordt ook een kopie van de bijdragen geplaatst.
  • Notificaties via mail. Je ontving een mail met de mededeling dat ik een nieuwe bijdrage had geschreven. Vervolgens kon je al dan niet op de link klikken om het bericht te lezen. Dit werkt via een plugin van WordPress.
  • Integraal bericht via mail. Je ontving de blogpost via e-mail. Dit werkte via Feedburner, een dienst van Google.

Een nadeel van deze laatste twee opties was dat ik verschillende bestanden met abonnees had, binnen twee verschillende applicaties. Ik heb daarom de laatste twee opties samengevoegd. Als je updates via e-mail ontvangt, dan krijg je vanaf vandaag een bericht met eerst de notificatie en daaronder de volledige blogpost.

Idealiter zou ik abonnees de keuze willen geven, en ook gebruik maken van een ‘digest’ waarbij je wekelijks een overzicht met blogposts kunt ontvangen . Daar zijn echter best wat kosten aan verbonden (ongeveer 120 euro per jaar).

Verder worden mijn updates van mijn blogposts nog steeds ook gedeeld via Linkedin, Facebook en Twitter.

De opties om updates te ontvangen vind je in het rechtermenu van mijn weblog, of -bij een mobiel device- onderaan.

 

 

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.