Op zoek naar een nieuwe blog roll (#in)

RSS is een wezenlijk onderdeel van mijn venster op de wereld. Mijn RSS-feedreader vormt een cruciaal element van mijn persoonlijke leeromgeving. Dankzij deze technologie ben ik in staat om in korte tijd meer dan 430 websites en weblogs te volgen.

Via deze blog post van Pierre Gorissen kom ik er achter dat de RSS-reader Bloglines er mee stopt. Net als Pierre heb ik Bloglines ook lange tijd gebruikt. Maar nu ook al weer een hele tijd niet.

Bloglines | My Feeds (19768)

De interface van Bloglines vond ik rustiger dan Google Reader. En ik vond het een groot voordeel dat je kun zien wie nog meer geabonneerd was op bepaalde feeds (om zo via via geattendeerd te worden op andere, interessante, feeds).

Verder maak ik tot nu toe gebruik van de blogroll van Bloglines. Met deze optie maak je zichtbaar op welke RSS-feeds jij geabonneerd bent (zie het linker menu van mijn blog). Ik moet dus voor 1 oktober op zoek naar een alternatief (iemand tips?).

Bloglines werd op een gegeven moment minder betrouwbaar, en trager dan Google Reader. Google Reader heeft nog een aantal andere voordelen. Je kunt dit programma koppelen aan andere RSS-feed readers. Zo gebruik ik op mijn iPad (en straks weer op mijn iPhone) MobileRSS. Op mijn MacBook gebruik ik Google Reader. Als ik in MobileRSS een bericht heb gelezen, 'weet' Google Reader dat (en andersom). Wel zo efficient.

Ik heb nog ongeveer 190 abonnees via Bloglines. Gebruik jij Bloglines? Dan is o.a. Google Reader een goed alternatief. Voor de volledigheid: hier is de RSS-feed van mijn weblog (met de rechtermuisknop kun je het adres van de link kopiëren en daarna toevoegen aan -bijvoorbeeld- Google Reader).

Update: 11.50 uur: Via Google Reader kun je ook een blogroll maken. Hier is het resultaat.

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

2 reacties

 1. Allemensen, ik dacht dat ik veel feeds volgde, maar jouw lijst slaat werkelijk alles!
  Misschien is het interessant voor bijvoorbeeld de owd of een andere conferentie dat jij in een workshop van 50 minuten laat zien hoe je alle feeds van één dag ver- en wegwerkt.
  Je gaat gewoon naar je Google Reader en laat de zaal meekijken en je vertelt gewoon wat je doet met de informatie die je tegenkomt.
  Volgens mij kan dat echt heel leerzaam zijn voor anderen!
  Dus niet ingestudeerd of voorbereid, je zorgt dat je feeds een dag niet gelezen zijn en dan ga je los waarbij je de zaal laat meegenieten.
  Ik heb het wel eens overwogen, maar zou graag zien hoe jij dingen die tegenkomt weer opslaat voor later of doorgeeft aan anderen.
  Misschien (waarschijnlijk) doe jij het op een heel andere manier dan ik, dus wellicht kunnen we allebei wat laten zien!

 2. @Willem: ik weet niet of dat zo interessant is voor een workshop. Maar misschien meer iets voor een video of zo. Overigens verwerk ik sneller informatie met de iPad, in combinatie met de laptop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.