Open Universiteit heeft aankondiging opdracht leermanagementsysteem gepubliceerd

Ik ben bij de Open Universiteit betrokken bij de aanbesteding van een nieuw leermanagementsysteem, als opvolger van yOUlearn. Gisteren is deze aanbesteding gepubliceerd.

In 2015 heeft de Open Universiteit het toenmalige leermanagementsysteem BlackBoard vervangen door yOUlearn. De OU was destijds, als ik me niet vergis, de eerste instelling voor hoger onderwijs die afscheid nam van BlackBoard.

yOUlearn is een digitale leer- en werkomgeving die gebaseerd is op Liferay-technologie. De Open Universiteit heeft zelf fors geïnvesteerd in de ontwikkeling ervan, ten behoeve van het onderwijsmodel. Ik ben hier de eerste jaren nauw bij betrokken geweest.

Op zich zijn gebruikers erg tevreden met yOUlearn. Het College van Bestuur heeft echter besloten niet langer zelf te investeren in de ontwikkeling van een digitale leeromgeving, maar gebruik te gaan maken van een leermanagementsysteem die ontwikkeld wordt door derden. Dit LMS zal de kern vormen van de digitale leer- en werkomgeving van de OU.

De scope betreft de aanschaf, implementatie en onderhoud (hosten en technisch (applicatie) beheer) van het Leermanagementsysteem (LMS), in de vorm van een Software as a Service (SaaS) oplossing, waarbij de Opdrachtnemer optreedt als partner op het gebied van toekomstige ontwikkelingen. De OU wil deze oplossing (inclusief de aan de opdracht verbonden gerelateerde dienstverlening) afnemen bij één gedegen partij, die zich in de markt heeft bewezen.

Het beschrijvend document bevat onder meer informatie over de gunningsprocedure. Eén van de bijlagen is het programma van eisen.

Documentatie op Tenderned bekijken?

Communicatie hierover vindt plaats via Tenderned, en niet via dit blog 😉

TenderNed-kenmerk: 308916

This content is published under the Attribution 3.0 Unported license.

Delen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Checkbox GDPR is verplicht

*

Ik ga akkoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.